Oosterse Geneeskunde

Massage, Reiki, Acupunctuur en Kruiden
Natuurgeneeskundige Praktijk Transformatie
 

Kruiden geneeskunde

Kruiden geneeskunde is eeuwenoud, in het Oosten maakten de mensen ver in de oudheid al uitgebreid gebruik van kruiden voor genezing. Volgens hen is alles opgebouwd uit vier basiselementen: Water, Vuur, Lucht en Aarde. De hedendaagse Westerse natuurgeneeskunde gaat ook hiervan uit. Ook wordt er gekeken naar typologie(plantenkarakter) en signatuurleer(hoe ziet de plant eruit en welke klacht en persoon past daarbij).

 

Kruidengeneeskunde heeft een veelzijdige werking: ze werkt zowel op het lichamelijke als psychische/emotionele vlak. Ze hebben een reinigende, stimulerende en kalmerende werking, kunnen de weerstand verhogen en hebben door jun vitamines en mineralen een aanvullende werking op het lichaam. Ze hebben zowel een herstellende en opbouwende functie. Door hun helende werking kunnen ze de harmonie tussen lichaam geest en ziel verbeteren en zo zorgen voor betere balans.

Behandeling:

Door een anamnese, tong- en polsdiagnose en een aanvullende meridiaan palpatie, ben ik in staat om een analyse te maken en een natuurgeneeskundige TCM diagnose te stellen. Daarna stel ik een behandelplan voor. De behandeling kan bestaan uit: voedingsadviezen volgens de vijf Elementen, kruidengeneeskunde, Bachbloesem therapie, acupunctuur, reiki en verschillende massage technieken.

Afhankelijk van je situatie en klacht schrijf ik een recept uit voor een tinctuur, thee, olie, zalf, elixer, siroop, pakking of kompres. Het accent ligt op de Chinese Pathologie en het maken van kruidenformules.