Oosterse Geneeskunde

Massage, Reiki, Acupunctuur en Kruiden
Natuurgeneeskundige Praktijk Transformatie
 

Edelsteen Healing


Ik bied de mogelijkheid om een Reikibehandeling te combineren met de helende kracht van edelstenen. Edelstenen zijn 'levende' dingen: ademend, communicerend, glanzend, pulserend. Ze zenden krachtige vibraties en frequenties uit, die ons hele wezen beïnvloeden. Ze kunnen net als bij Reiki handoplegging lichaam en geest genezen en helpen de onbewuste(het hogere of intuïtieve zelf) en de bewuste geest met elkaar in evenwicht te brengen. Door edelstenen met Reiki te combineren wordt de stroom van de liefdevolle en helende universele energie extra versterkt. Daarnaast kun je met edelstenen gerichter healen, doordat ieder steen zijn specifiek genezende eigenschap heeft.

Het resultaat is bij ieder mens verschillend. Bij de een werkt het goed en snel, bij de ander duurt het wat langer voor er een positief effect optreed.

De edelstenen worden op de chakra's geplaatst, vervolgens leg ik mijn handen aan weerszijden langs het hoofd, de edelstenen worden geactiveerd. Wanneer de Reiki energie goed doorstroomt kan ik mijn handen verwijderen en laat de edelstenen 15 minuten liggen. De stenen hebben ook een helende werking op de aura en de endocriene stelsel.

 

Aura

De aura is een energieveld dat alle levende wezens omringt, een soort uitstraling van energie.

Trauma's en emotionele verstoringen kunnen blokkades en andere schade veroorzaken in de aura. Als deze schade niet wordt hersteld en langere tijd aanhoudt, kan deze zich manifesteren als een lichamelijke ziekte of mentale of emotionele ontwrichting.

De kleuren van de aura veranderen constant.

De lagen van de aura van binnen(grofstoffelijk) naar buiten(fijnstoffelijk) en de corresponderende chakra:

1. etherisch lichaam - 1ste chakra
2. emotioneel lichaam - 2de chakra
3. mentaal lichaam - 3de chakra
4. astraal lichaam - 4de chakra
5. etherisch-causaal lichaam - 5de chakra
6. intuitief lichaam - 6de chakra
7. kosmisch of ketherisch-causaal lichaam - 7de chakra

 

Endocriene klieren

Elk chakra is verbonden met een endocriene klier. Door te werken met de chakra's kan de werking van de endocriene klieren vaak verbeterd worden. Endocriene klieren scheiden hormonen af, die in de bloedbaan terechtkomen. Hormonen regelen voor een groot gedeelte de biologische processen in ons lichaam, daarom is een goede functie van het endocriene klierstelsel van belang voor het goed functioneren van het lichaam.

 

Chakra's

Chakra’s nemen energie op uit het omringende krachtveld(aura), waarna de energie getransporteerd wordt naar de organen die in contact staat met het bewuste chakra.

Als de energie doorstroom niet goed stroomt is er eerst sprake van energetische disharmonie, voordat het menselijk lichaam ziek wordt. Echter wanneer de chakra's in balans zijn, kan de levensenergie vrijelijk door de chakra's stromen, en zul je veel beter in balans zijn en de wereld aankunnen. Dit zal ook invloed hebben op andere belangrijke levensgebieden, waardoor relaties prettiger zullen verlopen en je werksituatie kan verbeteren. Zodra de bovenste chakra’s zich beginnen te openen en meer gebruikt worden, dan zal het spirituele bewustzijn groeien.

Iedere chakra correspondeert met een bepaalde kleur, vibreert met een bepaalde frequentie(energie), is verbonden met één van de zeven lagen van de aura en met een endocriene klier..

1e chakra - Rood: Basischakra
Als het eerste chakra goed functioneert dan heb je voldoende energie, sta je met beide benen op de grond en voel je je gezond en goed. Je zit dan 'lekker in je vel'.

2e chakra - Oranje: Heiligbeenchakra
Als dit chakra goed functioneert, dan zul je je goed uit kunnen drukken, (zelf-)vertrouwen hebben, weten wat je voelt en wat je wilt met je gevoelens. Je creativiteit zal groot zijn.

3e chakra - Geel: Zonnevlechtchakra
Als dit chakra in balans is dan zul je lichamelijk en geestelijk evenwichtig zijn en jezelf en anderen met al hun onvolmaaktheden accepteren. Je leven is dan in balans.

4e chakra - Groen: Hartchakra
Als dit chakra in balans is, zal er sprake zijn van een gevoel van heelheid, saamhorigheid en liefde voor jezelf en anderen. Door dit chakra stroomt dan je verbondenheid met alle leven op aarde en je liefde daarvoor.

5e chakra - Lichtblauw: Keelchakra
Als dit chakra goed functioneert, kun je je goed uiten, je communicatie verloopt naar wens en je kunt heel creatief zijn. Je voelt je goed en tevreden. Je kunt goed contact maken met het zesde en het zevende chakra.

6e chakra - Indigo: Derde oog/voorhoofdchakra
Als dit chakra in balans is dan ben je spiritueel en intuïtief ontwikkeld en zul je een goed contact hebben met je spirituele geleidegids. Je zult geen moeite hebben met visualisaties en meditaties.

7e chakra - Violet of helderwit: kruinchakra
Als dit chakra goed ontwikkeld is, zal er een optimaal gidscontact zijn. Je zult je goed in balans voelen en vertrouwen hebben in je levensomstandigheden. Je voelt je compleet en vredig.